Bratislava 4. november 2022 – Administratívny projekt The Mill, ktorý vyrastá na budúcom biznis bulvári Mlynské nivy je už nad úrovňou terénu. Zaujímavý bude pritom nielen modernými technológiami či prístupom k otázkam udržateľnosti, ale aj samotným dizajnom. Jeho najvýraznejším prvkom bude fasáda, ktorá je vystavaná na silných kontrastoch.

Novovznikajúci bulvár Mlynské nivy sa čoskoro rozrastie o kancelársky projekt The Mill z dielne developera Immocap. Autorom dizajnu 17-podlažnej budovy je architektonické štúdio DKLN, ktoré ju navrhlo tak, aby sa stala dominantou celého okolia. Prispeje k tomu aj koncept fasády založenej na silných kontrastoch bielej a čiernej, ľahkých a robustných materiálov, transparentných a nepriehľadných častí a hladkých a drsných povrchov.

„Pri návrhu každej fasády u nás v ateliéry riešime tri hlavné aspekty: vzájomnú rovnováhu medzi urbanizmom a architektúrou, materialitu a geometriu fasády. Veľmi sa teším, že spolu s Immocapom sa nám podarilo vytvoriť fasádu, ktorá sa skladá z dvoch udržateľných materiálov – hliníku a betónu. Bulvár Mlynské nivy bude bulvárom európskeho formátu, s električkou, cyklotrasami, so zelenými pásmi a verím tomu, že aj The Mill prispeje aj svojím tvaroslovím k tejto kvalite,” povedal Ladislav Nagy z ateliéru DKLN.

The Mill, zdroj: IMMOCAP

Fasádu bude tvoriť prevetrávaný plášť z hliníkového obkladu Etalbond, ktorý je vytvarovaný v originálnom a jedinečnom 3D dizajne. Hliníkové obklady z Etalbondu podobne ako betónové obklady z GRC majú vynikajúcu tvarovateľnosť a stabilitu, ale aj odolnosť voči poveternostným podmienkam, trvácnosť, nízke požiadavky na údržbu, nízku hmotnosť a umožňujú použiť aj veľké formáty. V kontexte celej budovy obklad vytvára zaujímavú štruktúru, ktorá sa v priebehu dňa mení v dôsledku hry svetla a tieňa. Farba obkladu bude brilantná biela s minimálnou absorpciou tepla. Matný povrch zabezpečí aj nižšiu odrážavosť slnečného žiarenia. Betónový obklad má prírodné prevedenie.

Robustný sklovláknobetón v dizajne The Mill bude dominovať parteru s hlavnými vstupmi do budovy a bude v silnom kontrastuje s ľahkým hliníkom, čím celý parter akcentuje. Použitie betónu a hliníku nie je náhodné, ale nadväzuje na okolitú zástavbu, predovšetkým na bytové domy z obdobia SORELY. Podobne ako tieto domy, aj The Mill pracuje s obchodným parterom situovaným medzi mohutnými stĺpmi, ktoré vytvárajú akési „podlubie”.

„Mlynské nivy sú lokalita, ktorá sa výrazne mení, a my chceme prispieť k zvýšeniu nielen kvality pracovného prostredia a komfortu užívateľov budovy, ale aj návštevníkov celej štvrte. Tak ako vo všetkých našich projektoch, chceme, aby sa tu ľudia cítili príjemne,” vysvetlila Zuzana Šramová, development manažérka projektu The Mill zo spoločnosti Immocap.

Projekt The Mill prinesie do biznis lokality až 25-tisíc metrov štvorcových prenajímateľnej plochy. Zároveň vytvára aj priestor pre zdravý životný štýl vďaka kvalitným verejným priestranstvám a vysokému komfortu pre budúcich užívateľov rešpektovaním najmodernejších princípov udržateľnosti a využitím najmodernejších technológií.

Prečítajte si viac o projekte The Mill kliknutím na tento odkaz

IMMOCAP
07.11.2022
Na začiatok

Viac o iných projektoch

Kontakt

Radi sa s vami
stretneme.
Nielen víziou

Rovnako ako na inovatívnych a ekologických riešeniach nám záleží aj na priateľskom prístupe ku všetkým ľuďom, ktorých pri práci stretávame. Za každých okolností sme vaším spoľahlivým partnerom.



    Mám záujem o: